Fly til Alicante med Flyr

Alicante, Costa Blanca

Et elsket reisemål for nordmenn gjennom generasjoner.

Varmere enn i sør

Smak på navn som Benidorm, Alfaz del Pi og Torrevieja, så skjønner du fort at du har kommet til et område som er kjært for mange nordmenn.

Alicante ligger i den spanske regionen Valencia. Selv om Alicante ligger et godt stykke nord for Malaga, er faktisk temperaturen høyere her om vinteren enn lenger sør i Spania. Det er kanskje derfor så mange nordmenn har kjøpt feriebolig i regionen. En god del nordmenn har også valgt å flytte permanent til denne delen av Spania for å nyte en varmere og mer solfylt tilværelse enn hva norsk klima kan by på.

Costa Blanca

Costa Blanca er kyststripen som strekker seg nordøst og sørvest fra Alicante. Dette kystområdet er rundt 200 kilometer langt og byr på utallige flotte severdigheter. Du kan for eksempel besøke den fine parken Terra Mitica i Benidorm eller de flotte buktene Altea og Calpe.

Som i resten av Spania er det flust med vakre landsbyer. Like sør for Benidorm ligger Villajoyjosa, kjent for den flotte gamlebyen og for deilig sjokolade.

Hvis du er glad i golf er Alicante-området et skikkelig mekka. Her er det over 20 golfbaner, og sola skinner i snitt mer enn 300 dager per år. Her gjelder det med andre ord å huske å ta med solbriller!

Kombinasjonen av hyggelige priser og nydelig mat er også noe som gjør Costa Blanca og innlandet innenfor kysten verdt et besøk. Det er et vell av spisesteder, fra rålekre luksusrestauranter til "høl i veggen". Ta en titt på tripadvisor for å se hvilke spisesteder som anbefales i ditt område.

Flyr til Alicante

Flyr lander på Alicante-Elche lufthavn, som er den største flyplassen i Alicante-området. Her finner du informasjon om flyplassen.