Fly med Flyr til Oslo - Norges hovedstad

Oslo

Operaen og Nationaltheatret, Stortinget og Regjeringen. Oslo er hele Norges hovedstad og vår eneste skikkelige storby. Skjønt, sammenlignet med de fleste virkelige store storbyer, er Oslo en ganske liten og oversiktlig by til sammenligning.

En by i rask endring

Om du ikke er så ofte i Oslo vil du fort legge merke til at hovedstaden vår går gjennom en rask utvikling. Store områder av sentrum er knapt til å kjenne igjen fra bare et tiår tilbake, som Bjørvika og Tjuvholmen.

De østlige delene av sentrum, med bydeler som Grünerløkka, Sagene, Torshov og Gamle Oslo, har gått gjennom en kjempestor revitalisering. Hvis du ikke har vært på Grünerløkka på noen år vil du nok bli overrasket over det yrende folkelivet og pulsen i bydelen.

Tips for en fin helg i Oslo

Her er Flyrs tips til deg som skal til Oslo en helg og som har lyst til å oppleve litt av hvert av byen.

Hvis du skal være i Oslo fra fredag til søndag vil vi anbefale deg å bo sentralt i byen slik at du kan gå til mange steder i byen. Om du er på budsjett-tur er hotellene Citybox, Park Inn eller Comfort Express greie alternativer i sentrum. Hvis du ønsker et bedre hotell er Savoy (rett ved Universitetet i sentrum), Radisson Scandinavia (ved Slottparken) og Thon Hotel Opera (rett ved Oslo Sentralstasjon) alle sammen gode alternativer.

Hvis du skal slå skikkelig på stortromma er The Thief på Tjuvholmen, Hotel Continental ved Nationaltheatret og Grand Hotel sikre valg. Amerikalinjen på Jernbanetorget er også et populært hotell for deg som vil gjøre litt ekstra ut av helgen. PS: Ingen av disse hotellene sponser Flyr, anbefalingene kommer fra våre ansatte.

Spisesteder

Du finner tips til mange gode restauranter på Tripadvisor. Oslo har så mange spisesteder er at det er umulig å gi noen rettferdig vurdering av alle for oss i Flyr.

Her er uansett et knippe steder ansatte hos oss liker godt: Brasserie France (et stykke Paris i Oslo), Rice Bowl (enkel thai), Fjord (nydelig fiskeopplevelser), Festningen (slående utsikt fra Akershus festning), Beijing Palace (varmende dim sum til rimelig penge), Dinner (asiatisk, dyr og deilig), Chez Colin (fransk hjemmebistrofølelse), Døgnvill (burger versjon 2.0), Lofthus Pizza (verdens beste?) og Trattoria Popolare (italienske fristelser).

Opplevelser

Når du både har funnet et sted å overnatte og har fått i deg god mat er det på tide å se deg rundt i Oslo. Her er Flyr sine anbefalinger for å få med deg Oslo på ett brett:

  • Ekeberg Skulpturpark - en opplevelse å se, og utsikten fra parken er også magisk flott.
  • Tur fra Sognsvann til Ullevålseter - 12 kilometer lang tur med fine Ullevålseter som mål for turen.
  • Akerselva - en gang beryktet, nå virkelig berømt. Ta bussen til Kjelsås og følg elva til sentrum. En stor opplevelse!
  • Bygdøy - på fine sommerdager er stranden på Huk et se og bli sett-sted. Husk solkrem og badebukse.
  • Sørenga - ny bydel på gammelt kaiområde. Her er det yrende folkeliv om sommeren.
  • Ullevål Hageby - et lite stykke engelsk landsbyliv, midt i Oslo, med kaféer og småbutikker.
  • Slottsparken - en fredelig plett midt i sentrum. Nydelig holdt og, ikke uten grunn, et sted å være litt stolt av.
  • Vippa - Kult og hipt mattilbud ytterst på Vippetangen.

Flyr til Oslo

Flyr sin hovedbase er på Oslo Lufthavn Gardermoen. Turen inn til Oslo sentrum tar ca. 25 minutter med tog.

Du kan lese om alle transportalternativer fra flyplassen her.