Tromsø

Tromsø

Tromsø er på mange måter en smeltedigel for hele nord-regionen i Skandinavia. Sommer som vinter blomstrer turismen, med tilreisende fra alle verdensdeler.

Velkommen til Nordens Paris

Mange nordmenn oppsøker Tromsø og områdene rundt for å besøke slekt og venner eller for å bruke naturen. For utlendingene er det å se nordlys gjerne aller øverst på ønskelisten.

Øya Tromsø

Hvis du ikke har vært i Tromsø før er en tur i sentrum en selvskreven ting å gjøre. Storgata er Tromsøs hovedgate, med butikker og hyggelige kaféer. På Nerstranda er det kjøpesenter, og går du ned mot Hurtigrutekaia passerer du en rekke barer og utesteder. Hvis du er her når Hurtigruten ligger til kai på ettermiddagen er det mulig å gå om bord og kjøpe seg litt å bite i og en kopp kaffe eller noe annet leskende.

Ishavskatedralen

Tromsøs mest kjente bygg er nok Ishavskatedralen. Kirken ligger på fastlandssiden av byen, med flott utsyn mot selve øya. Arkitekten bak kirken er Jan Inge Hovig. Han var forøvrig gift med Norges første TV-kokk, Ingrid Espelid Hovig.

Fløya og Fjellheisen

Fra Ishavskatedralen er det en kort tur opp til Fjellheisen. Den enkle måten er selvsagt gondolen, men om du er skikkelig sprek går du sherpatrappen, som med sine mer enn 1000 trinn er en av landets lengste trapper. Utsikten fra toppen av Fjellheisen er, som mange tromsøværinger vil si, forbanna bra!