Fly rimelig med Flyr til Trondheim

Trondheim

Som Norges teknologihovedstad og en by spekket med historie fra vikingtiden til i dag, er Trondheim et sentrum for innovasjon og kultur. Trondheim ligger flott til med grønne turområder på den ene siden av byen og Trondheimsfjorden på den andre.

Steder å bo

Trondheim er Norges tredje største by, men sentrum er ikke større enn at man har de fleste severdighetene i gangavstand om man bor rundt Midtbyen. Om du er på jakt etter rimelig overnatting kan City Living Schøller, Best Western Chesterfield eller P-hotels Brattøra være gode alternativer.

For deg som foretrekker hoteller med høyere standard kan vi anbefale Scandic Nidelven (med frokost kåret til Norges beste flere år på rad), Clarion Hotel Trondheim (ligger ved Piren med utsikt mot Munkholmen) eller Thon Hotel Prinsen (midt i sentrum).

Det aller ypperste Trondheim har å by på er Reitan-familiens Britannia Hotel med hele 5 stjerner. Hotellet gjenåpnet i 2018 etter en tre år lang oppussing og lokker med med spa og egen restaurant med Michelinstjerne (husk å forhåndsbestille i god tid).

Tips til spisesteder

Du finner tips til mange gode restauranter på Tripadvisor. Her er et utvalg spisesteder som vi i Flyr liker godt: Credo (Michelinrestaurant med fokus på lokale råvarer), Frida (det beste av meksikansk mat og drikke), Fagn (Michelinrestaurant med mange spennende smaker), Egon Tårnet (roterende restaurant i toppen av Tyholttårnet med 360 graders utsikt over byen - veldig populært for hele familien) eller Una pizzeria (nydelig pizza på Solsiden).

Har du nytt naturen i Bymarka og er sulten, kan Lian restaurant anbefales. Denne restauranten ligger rett ved endestoppet på trikkelinjen Gråkallbanen.

Tips til opplevelser

Trondheim er rik på opplevelser for både liten og stor. Her er Flyr sine anbefalinger, som vi har hentet inn fra Flyr-venner som elsker byen sin:

  • Nidarosdomen – den nesten 1000 år gamle katedralen i gotisk stil midt i Trondheim. Et mektig skue og verdt et besøk.
  • Bakklandet – Gå over Gamle Bybro og opplev Trondheims «gamleby» med små og vakre trehus i mange farger og med koselige kaféer.
  • Kristiansten festning – respektabel festning med flott utsikt omgitt av et stort parkområde. Et herlig sted å være på en solrik dag.
  • Munkholmen – Her får du sett Trondheim fra en annen vinkel! Munkholmen er en holme i Trondheimsfjorden som har huset både kloster og fort. I festningsbygget er det et museum med guiding flere ganger om dagen. For å komme til Munkholmen går det båt fra Ravnkloa i Trondheim sentrum.
  • Ladestien – en nydelig sti på 8 km langs Trondheimsfjorden. Den går fra Ladehammeren og østover til Rotvollfjæra. På veien finner du flere spisesteder.
  • Korsvika – populær badeplass ved Ladestien. Husk solkrem og håndduk.
  • Bymarka – Trondheims bakgård med berg, myrer og friluftsmuligheter i hopetall. Ta Gråkallbanen til endestoppet Lian og la turen starte.

Flyr til Trondheim

Når du reiser med Flyr til Trondheim lander du på Trondheim Lufthavn Værnes. Fra flyplassen finnes flere muligheter for å komme seg til sentrum av Trondheim

Buss: Værnes-Ekspressen kjører direkte mellom Værnes og Trondheim og stopper utenfor dørene til mange hoteller i sentrum. Turen tar rundt 40 minutter og det er avganger hver halvtime.

Tog: Fra Værnes kan du ta toget til Trondheim sentralstasjon som ligger sentralt i Trondheim. Turen tar en drøy halvtime.

Det er også mulig å ta taxi. Taxiholdeplassen finner du rett utenfor ankomsthallen.