Forside
Flyr logo

Personvern

I Flyr tar vi personvern på alvor og følger myndighetspålagte regler rundt håndtering av persondata og behandling av disse.

Retningslinjer for personvern

Disse retningslinjene for personvern beskriver hvordan Flyr («Flyr, Flyr AS, vi, oss og vår», betyr selskapet Flyr AS, med organisasjonsnummer 925 566 004) bruker og behandler dine («Passasjer, gjest, du, din, ditt og deg», definerer alle fysiske personer, som følger av definisjonene i GDPR og Personopplysningsloven) personopplysninger som vi samler om deg og behandler når du besøker vår nettside, bruker Flyr appen eller når du flyr med oss.

Innhold:

  • Hvilke personopplysninger samler vi?
  • Hvordan samler vi inn personopplysningene?
  • Hvordan bruker vi personopplysningene?
  • Hvem deler vi dine personopplysninger med?
  • Hvordan lagrer vi personopplysningene?
  • Markedsføring
  • Hvilke rettigheter har du?
  • Hva er informasjonskapsler?
  • Hvordan kan du endre hvilke informasjonskapsler som er aktive?
  • Retningslinjer for andre nettsteder
  • Endringer i retningslinjene
  • Kontakt oss
  • Hvordan kontakte datatilsynet

Hvilke personopplysninger samler vi?

Når du besøker nettsiden eller mobilapplikasjonen vår, og bestiller en reise, eller andre relaterte produkter som for eksempel ekstra bagasje, samler Flyr dine personopplysninger for å kunne muliggjøre din bestilling. Dette inkluderer den informasjonen du selv fyller ut og gir oss, samt noe informasjon som vi samler i bakgrunnen. Vi behandler kun de personopplysningene vi trenger for å kunne tjene deg best mulig, og samtidig følge de lover og regler som et flyselskap er pålagt å gjøre.

Personopplysningene vi samler inn:

  • Personopplysninger
  • Ditt navn, tittel, kjønn, fødselsdato, nasjonalitet, hvor du bor, passinformasjon, spesielle hensyn og behov angående mat, medisinske hensyn og behov, e-postadresse og telefonnummer
  • Finansiell informasjon relatert til betaling, refusjon eller andre lovpålagte krav
  • Betalingsinformasjon, bankkonto, elektronisk betalingsbevis
  • Personopplysninger samlet gjennom informasjonskapsler på nettsiden og via bruk av app
  • IP-adresse, type nettleser brukt, operativsystem
  • Reiserelaterte personopplysninger
  • Innsjekk-informasjon, reiserute og ombordstigningskort.


Hvordan samler vi inn personopplysningene

Nesten alt av dine personopplysninger som Flyr samler og behandler vil du selv gi oss direkte, den resterende delen av informasjonen samler vi inn via informasjonskapsler og lignende på nettsiden og i appen.

Flyr samler inn personopplysningene dine når du:

  • Registrerer deg på nettsiden, i applikasjonen, legger inn en bestilling, eller benytter deg av andre produkter som ekstra bagasje eller Fast Track.
  • Frivillig fyller ut kundeundersøkelser eller sender oss tilbakemeldinger og henvendelser via våre offisielle kanaler.
  • Bruker eller surfer på nettsiden vår eller appen, vil vi benytte oss av informasjonskapsler til å samle inn noen personopplysninger, se vår Cooke policy for mer informasjon.
  • Flyr mottar personinformasjonen din direkte fra Vipps når du benytter deg av tjenesten.
  • Når du surfer på flyr.com, anonymiserer vi og lagrer informasjon om hvordan du navigerer deg gjennom nettsiden, denne informasjonen vil bli samlet og brukt for å forbedre din brukeropplevelse.



Hvordan bruker vi personopplysningene?

Flyr samler inn dine personopplysninger slik at vi kan gi deg en sømløs og enkel reise med oss og samtidig følge lover og regler. Dette betyr at vi bruker dine personopplysninger til å:

  • Behandle og administrere din bestilling; administrere flyvninger, videre forbindelser, bagasje og eventuelle spesielle behov.
  • Administrere din brukerkonto slik at du enkelt kan bestille en reise og eventuelle andre tjenester, uten å måtte bruke unødvendig tid på å oppgi all informasjonen din hver gang.
  • Sende deg passende tilbud og informasjon vi mener du kan like.
  • Flyr bruker “Passenger Name Record» (PNR direktivet) i våre systemer, en standard brukt av de fleste flyselskapene som blant annet har som formål å forenkle kommunikasjonen mellom flyplass tjenester som skal sørge for at både du og din bagasje kommer trygt frem til riktig destinasjon.
  • Optimalisering og tilpasning av brukeropplevelsen din når du besøker nettsiden eller mobilapplikasjonen vår.

Når Flyr behandler din bestilling kan vi sende din informasjon til, og bruke svaret fra, kredittopplysnings tjenester for å forebygge ulovlige transaksjoner.


Hvem deler vi dine personopplysninger med?

Flyr er pålagt å sende dine personopplysninger til flere forskjellige selskaper og myndigheter i forbindelse med din reise. Hvor du reiser fra og til, hvor du eventuelt mellomlander, eller i noen tilfeller hvor du flyr over, vil avgjøre hvilke lover og regler Flyr må rette seg etter og dermed er pålagt til å dele personopplysningene dine. Dette gjelder også flyplasser og tilhørende selskaper som trenger din informasjon for at du og din bagasje ender opp på rett sted til rett tid. I hovedsak vil informasjonen vi deler være relatert til din reise, blant annet; «Passenger Name Record» og «Advanced Passenger Information» og annen booking informasjon.

Personopplysningene dine vil bli delt med følgende:

  • Relevante myndigheter
  • Rettsvesen og politi
  • Flyplasser og andre tjenesteleverandører som er relevant for din reise
  • Våre underleverandører som trenger dine opplysninger for å bistå med reisen
  • Betalingsløsninger som eksempelvis Vipps


Hvordan lagrer vi personopplysningene?

Flyr tar ditt privatliv på alvor og respekterer personopplysningene dine, vi har derfor iverksatt en rekke sikkerhetstiltak for å sikre dine personopplysninger slik at de ikke skal havne på avveie, bli slettet eller misbrukt. Der det er mulig er personopplysningene kryptert, både i transitt og der det er lagret.

Flyr lagrer personopplysningene dine på sikre servere lokalisert i Europa som opprettholder en høy sikkerhetsstandard i tråd med dagens lovverk. En av våre leverandører har en midlertidig løsning der de benytter seg av servere lokalisert i USA, dette betyr at dine personopplysninger sannsynligvis blir sendt til dit. Vi ønsker å forsikre deg om at det er iverksatt ekstra tiltak som skal sikre at din data får tilsvarende sikkerhet som om de var i Europa.

Flyr beholder dine personopplysninger så lenge det er nødvendig. Personopplysninger som ikke lenger er nødvendig å lagre vil bli slettet. Hvis du har en brukerkonto hos oss vil vi lagre alle personopplysninger relatert til denne kontoen helt til kontoen blir slettet av deg. Velger du å bestille en reise med oss er vi lovpålagt å beholde personinformasjonen din i inntil ti (10) år.


Markedsføring

Flyr ønsker å kunne sende deg informasjon angående produkter og tjenester vi tror du kan like og holde deg oppdatert med alt det spennende som skjer i Flyr via vårt nyhetsbrev. Dette gjør vi kun dersom du har gitt oss ditt samtykke.

Hvis du har godtatt nyhetsbrev eller markedsføring kan du selvfølgelig trekke tilbake denne bekreftelsen når som helst på et senere tidspunkt.

Det er din rett å be Flyr om å stoppe all kontakt med deg som gjelder markedsføring.


Dine rettigheter

Flyr ønsker at alle våre kunder har tilgang til en enkel og forståelig oversikt over alle rettigheter du har etter personvernregelverket når opplysninger om deg samles inn og brukes av Flyr. Vi gjør oppmerksom på at vi svarer på alle henvendelser uten ugrunnet opphold og senest innen 30 dager.

Rett til innsyn
Innsynsretten går ut på at du kan spørre en virksomhet om hvordan opplysningene om deg behandles og du kan be om å få vite hvilke opplysninger de har lagret. Dessuten kan du be om å få en kopi av alle opplysningene dine – også elektroniske spor, metadata og hvilke personprofiler du er tildelt.

Rett til retting
Dersom du oppdager, for eksempel etter å ha benyttet retten din til innsyn, at en virksomhet behandler opplysninger om deg som er uriktige, kan du kreve retting (jf. personvernforordningen artikkel 16). Du må kunne sannsynliggjøre at opplysningene er uriktige og hva som er korrekt.

Rett til sletting
Det er din rett å kreve at personopplysninger om deg slettes. Dette kalles noen ganger «retten til å bli glemt». Flyr kan ikke slette opplysninger som Flyr er lovpålagt å beholde.

Rett til begrensing
I noen tilfeller kan du be om at behandlingen av personopplysningene dine begrenses. I så fall kan personopplysningene dine lagres, men ikke brukes til noe. Vi vil gjøre deg oppmerksom på at Flyr er nødt til å behandle en viss mengde opplysninger for å kunne fullføre din bestilling slik at du kan fly med oss.

Rett til å protestere
I en del tilfeller kan du protestere mot at personopplysningene dine blir behandlet (jf. personvernforordningen artikkel 21). En protest medfører at Flyr ikke lenger kan bruke dine personopplysninger. Vi vil gjøre deg oppmerksom på at Flyr kan være tvunget av loven til å behandle enkelte opplysninger, og vil redegjøre for dette, skulle det gjelde opplysninger du protesterer mot.

Rett til dataportabilitet
Med retten til dataportabilitet kan du få utlevert personopplysninger om deg og gjenbruke disse som du vil på tvers av ulike systemer og tjenester. Rettigheten gjelder kun opplysninger som du selv har gitt til virksomheten. Dette gjelder for eksempel opplysninger som du bevist og aktivt har gitt fra deg, for eksempel i forbindelse med opprettelse av en brukerkonto.

Hvis du ønsker å benytte deg av dine rettigheter kan du sende en epost til personvern@flyr.com vi svarer på alle henvendelser uten ugrunnet opphold og senest innen 30 dager.


Informasjonskapsler

Se vår Cookie Policy for en fullstendig oversikt over alle våre informasjonskapsler.

En informasjonskapsel, ofte kalt cookie, er en liten tekstfil som lastes ned og lagres på din datamaskin når du åpner Flyr sin nettside. Informasjonskapslene brukes for eksempel til å lagre innloggingsdetaljer, registrere hvor du beveger deg rundt på nettstedet eller huske bestillingen din. Flyr bruker informasjonskapsler til å tilpasse tjenestene ut fra informasjonen som lagres.

For mer informasjon; https://www.datatilsynet.no/personvern-pa-ulike-omrader/internett-og-apper/cookies/

Hvordan kan du endre hvilke informasjonskapsler som er aktive?

Du bestemmer selv hvilke informasjonskapsler som skal være aktiv, vi vil gjøre deg oppmerksom på at enkelte funksjoner vil ikke fungere optimalt hvis de tilhørende informasjonskapslene er skrudd av.

Du styrer informasjonskapslene via pop-up som dukker opp når du går inn på nettsiden.

Retningslinjer for andre nettsteder

Flyr.no inneholder lenker til andre nettsteder. Våre retningslinjer gjelder kun for flyr.com, hvis du klikker på en lenke som fører deg til en annen nettside oppfordrer vi deg til å gjøre deg kjent med retningslinjene til den siden.

Endringer i retningslinjene

Flyr oppdaterer retningslinjene regelmessig, alle endringer vil bli publisert på denne nettsiden. De gjeldende retningslinjene ble sist oppdatert 7. Juni 2021


Kontakt oss

Hvis du har noen spørsmål angående våre retningslinjer, personopplysningene dine, oppdaget personopplysninger på avveie eller ønsker å utøve en eller flere av dine rettigheter kan du sende en henvendelse til oss.

Send oss en e-post: personvern@flyr.com


Hvordan kontakte datatilsynet

Hvis du ønsker å rapportere en overtredelse eller avvik som du selv føler Flyr ikke klarer å behandle kan du kontakte datatilsynet for mer informasjon: https://www.datatilsynet.no/om-datatilsynet/kontakt-oss/